Headoff G.I.
Новини
Въпроси
Feedback
IRC
За новаци
Web hosting
Форум
Групи
Търсене
Сървъри
Статус
Clan Servers
Глас
Играчи
Вход
Регистрация
Търсене
Въпроси
Кланове
Списък
Нов клан
Търсене
Въпроси
Ранглисти
Игри
Поддържани
Гробище
Клубове
Турнири
Предстоящи
История
Файлове
FTP
Търсене
Headoff G.I.
Logo
|Преглед| |Файлове (downloads)| |Изисквания| |Форум| |IRC|
Общ преглед
Mомчетата от Westwood са прибегнали до изпитани концепции, подплатени и усъвършенствани чрез най-новите технологични постижения, за да направят не просто добра игра, а хит. Какво имам предвид? Като начало ще спомена запазената марка на Westwood - видео-откъсите. Докато повечето фирми-производители на игри се отказаха от FMV технологията (Full Motion Video, о непросветени) като безперспективна, момчетата от Лас Вегас я прегърнаха с две ръце и няколко милиона долара. И трябва да ви кажа, че резултатите са впечатляващи. В Tiberian Sun, за да се подсигури успеха на играта, а и да се подсили атмосферата, е поканен доста сериозен актьорски състав. Като започнем от James Earl Jones, играл в много филми, но най-известен като озвучаващ Darth Vader от Междузвездни Войни, Michael Biehn (Терминатор, Скалата, Пришълеца), Frank Zagarinо (звезда от многобройни екшън филми) и стигнем до Joe Kucan, завеждащ отдел "Сценично оборудване" към Westwood, но известен в целия свят като човекът в напреднал стадии на оплешивяване и по съвместителство водач на Nod - Kane. Освен видео откъсите, в Tiberian Sun можем да се насладим на другата запазена марка на Westwood - висококачествените анимации.
Най-големият коз на новия Command & Conquer, както и най-голямата разлика между него и оригинала, е в графичния engine на играта, който предлага доста реалистична физика. Всяко нещо действа по начин, по който нормално действа (естествено, доколкото това е разумно във връзка с gameplay-я). Хвърлените срещу възвишение гранати се връщат обратно; когато единиците се изкачват, се движат по-бавно, а когато се спускат - по-бързо; при движение из гориста местност отново се забавя движението им; денят се сменя с нощ, при което видимостта на войските ви намалява и т.н. И това не е всичко. В градските райони из картите намирате доста полезни "екстри", които прибавят допълнителни нюанси към играта.
Сюжет
Годината е 2020. Новото хилядолетие определено не е това, което са очаквали хората. Атмосферата е токсична, почвата е отровена, човечеството намира все по-малко годни за живот места, мутанти се разхождат по земята. А всичко е било наред някакви си 20-тина години по-рано.
С развитието на сценария на Command and Conquer, ръководството на GDI (Global Defensive Initiative за незапознатите) пренебрегва задаващата се катастрофа, като концентрира всички усилия в елиминирането на терористичната групировка Brotherhood of Nod и нейния обаятелен водач Kane. Това, за което никой не си дава сметка тогава е, че най-голямата надежда на човечеството впоследствие ще се окаже неговият най-голям кошмар. Тиберият, който се счита за универсалния енергиен източник, започва да се разпространява като чума. Постепенно целият свят е "заразен" от космическия минерал. Единствено горещите пустини и замръзналите полярни полета се оказват незасегнати от него. Но се оказва, че смъртта не е най-ужасната съдба, застигаща покосените от действието на енергийните кристали. Изложените прекалено дълго на тяхното влияние претърпяват тежки генетически мутации, като в 95% от случаите крайният резултат е мъчителна смърт. Оцелелите 5% определено не бихте искали да поканите на вечеря (освен ако не искате да сте основното ястие). Станали еднолични водачи в един умиращ свят, GDI се захващат да спасяват човечеството, като евакуират населението (или поне тази част от него, която те си изберат) на космически станции или в онези зони, в които Тиберият не може да се развива. Отдадени изцяло на спасителните операции, "добрите" дори и не подозират за новата надвисваща опасност. Оцелелите членове на Братството започват постепенно да се събират и обединяват. Начело на тях, за ужас на GDI, застава считаният за мъртъв Kane. Време е за разплата!
Това в общи линии е уводът към Command & Conquer: Tiberian Sun. Със започването на играта ще трябва да изберете на коя от двете страни ще застанете - пазителите на мира НАТО, ъ-ъ пардон GDI, или лошите момчета Brotherhood of Nod. И още сега ще ви кажа, че с развитието на действието се появява още една страна - The Forgotten. Това са наемници, чиито бойни умения са значително подобрени вследствие на продължително третиране с Тиберий. Всъщност те са резултат от генетични експерименти, провеждани от Kane и компания в подземните убежища на Nod. Ненавиждащи GDI поради факта, че ги пренебрегват при евакуациите и мразещи Nod по разбираеми причини (виж предишното изречение), тази независима групировка внася малко разнообразие в иначе стандартната комбинация "наши-чужди". Макар и да не представляват трета раса за играта, вие можете да се ползвате от техните услуги по един или друг начин, в зависимост от това на коя страна сте - GDI могат да наемат Забравените при условие, че се сдобият с определени провизии, намиращи се из сгради или щайги нейде из картите. Ако сте от страната на Nod - няма да можете да наемате мутантите, но имате възможност да ги подлъгвате да вършат някои неща за вас.
Whisper_GW
Мрежова игра
Всичко казано до тук е много хубаво, но може би най-важният аспект на една стремяща се към върха стратегическа игра е играта в мрежа. За целта новият Command & Conquer е придружен от 25 multiplayer карти и възможност за игра в Интернет (до четири човека) и по локална мрежа (до осем човека). Освен това към нея е приложен Random Map Generator (генератор на карти, подобен на този в Age of Empires). Чрез него можете да изграждате нови карти, като имате възможност да задавате и променяте всички игрални параметри - вид терен, растителност, количество и вид на кристалите, наличие и брой на градове и много други. Освен това преди началото на всяка игра можете да ползвате услугата "Map Preview", която предоставя възможност да разгледате картата, преди да се впуснете в битки.

Westwood Studios
|Преглед| |Файлове (downloads)| |Изисквания| |Форум| |IRC|
Последна промяна: Wed, Aug 21, 2002 12:52 Counter/Date/Time
Copyright © 1998-2021 i-Wet ООД. Всички права запазени.

Headoff® е запазена марка на i-Wet ООД.
Не копирайте, не преиздавайте и не фотографирайте под каквато и да е форма без изричното разрешение на i-Wet ООД.
Всички марки, имена на продукти и услуги са търговски марки на съответните им притежатели.